Welcome Guest! To enable all features please Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Offline utopian  
#1 Posted : Tuesday, May 1, 2012 8:50:29 AM(UTC)
utopian
Rank: Member

Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 19

Hi

Got the latest version and working fine for the lost part. However have noticed with this ver. and previous that i get a service stopped when i check the erver manager.

Setup is on a virtualised WHS2011. 5gb of memory .

ANy ideas why this happens

cheers
Offline Scott  
#2 Posted : Saturday, May 5, 2012 7:05:33 AM(UTC)
Scott
Rank: Administration

Joined: 1/25/2009(UTC)
Posts: 2,341
Location: Orlando, FL, USA

Originally Posted by: utopian Go to Quoted Post
Hi

Got the latest version and working fine for the lost part. However have noticed with this ver. and previous that i get a service stopped when i check the erver manager.

Setup is on a virtualised WHS2011. 5gb of memory .

ANy ideas why this happens

cheers

Hey, welcome back!

There might be some more information about this in the Windows Application Event Log. Would you be able to export that log and send it along? Also with it, if you can mention the approximate date/time(s) when you know the service had stopped like that, I can match that up in the log.

To access the Windows Application Event Log, got to Start->Run and type "eventvwr.exe" and hit enter. On the left, navigate to the Application log and then you should be able to right-click it and export it to file.

You can send the log over to the support(at)sdstechnologies.com address.

Thanks!
Scott
Jamcast Developer
Support Page: http://getjamcast.com/Support.aspx
Offline utopian  
#3 Posted : Tuesday, May 8, 2012 5:28:40 AM(UTC)
utopian
Rank: Member

Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 19

had a quick look at the event viewer and came across this one...

An unhandled exception occurred:

System.InvalidOperationException: Invoke or BeginInvoke cannot be called on a control until the window handle has been created.
at System.Windows.Forms.Control.MarshaledInvoke(Control caller, Delegate method, Object[] args, Boolean synchronous)
at System.Windows.Forms.Control.Invoke(Delegate method, Object[] args)
at ..()
at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context(Object state)
at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart()
Offline Scott  
#4 Posted : Wednesday, May 9, 2012 6:13:21 AM(UTC)
Scott
Rank: Administration

Joined: 1/25/2009(UTC)
Posts: 2,341
Location: Orlando, FL, USA

Hi utopian,

That error message is from a previous Server Manager crash, which I think randomly occurs when shutting down. Do you remember it happening that way? In any case, that one is fixed for the next release.

See any others?

How about "normal" Jamast service stop messages, do you see those when Jamcast stops?

I've seen reports of this before -- the Jamcast service stops normally for unknown reasons. It's confusing because Jamcast doesn't ever shut itself down like that, it would appear some other application would be doing so. But what application and why I wouldn't have any idea, it just doesn't make much sense and I never did figure it out.

How about antivirus software, if you shut it down for a while does the problem still occur?

Thanks,
Scott
Jamcast Developer
Support Page: http://getjamcast.com/Support.aspx
Offline utopian  
#5 Posted : Thursday, May 10, 2012 10:05:13 AM(UTC)
utopian
Rank: Member

Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 19

no Av running on it currently


service stopped again checked event viewer

"" command line failed.

operating system directive CreateFile failed

and this one

The Jamcast service failed to start due to the following error:
The service did not respond to the start or control request in a timely fashion.
Offline Scott  
#6 Posted : Thursday, May 10, 2012 10:27:53 AM(UTC)
Scott
Rank: Administration

Joined: 1/25/2009(UTC)
Posts: 2,341
Location: Orlando, FL, USA

Originally Posted by: utopian Go to Quoted Post
no Av running on it currently


service stopped again checked event viewer

"" command line failed.

operating system directive CreateFile failed

and this one

The Jamcast service failed to start due to the following error:
The service did not respond to the start or control request in a timely fashion.

Hmm, OK. Those are all errors related to startup, that means that something initiated the jamcast service process. This all went into the logfile before you started the service again, right?

And what happens right before this -- is there an info message that says "The service stopped successfully."?

Thanks!
Scott
Jamcast Developer
Support Page: http://getjamcast.com/Support.aspx
Offline utopian  
#7 Posted : Tuesday, May 22, 2012 5:06:28 AM(UTC)
utopian
Rank: Member

Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 19

no stopped successfully message anywhere..

got this this morning when i started up the machine.. i checked the jamcast server manager which showed the service as stopped

Checked event viewer and had this as before...

The Jamcast service failed to start due to the following error:
The service did not respond to the start or control request in a timely fashion.
Offline Scott  
#8 Posted : Wednesday, May 23, 2012 10:51:18 AM(UTC)
Scott
Rank: Administration

Joined: 1/25/2009(UTC)
Posts: 2,341
Location: Orlando, FL, USA

Originally Posted by: utopian Go to Quoted Post
no stopped successfully message anywhere..

got this this morning when i started up the machine.. i checked the jamcast server manager which showed the service as stopped

Checked event viewer and had this as before...

The Jamcast service failed to start due to the following error:
The service did not respond to the start or control request in a timely fashion.

Hmm, I'm really not sure here. It does sound like the process is being killed or crashing, that's the only way we could get this result (and crashing is less likely since we don't have any crash events in the event log).

Would you be able to export the entire log and email it to me? Some context might help me understand the situation.

Has this been going on since day 1? How old is this OS instance?

Thanks!
Scott
Jamcast Developer
Support Page: http://getjamcast.com/Support.aspx
Offline utopian  
#9 Posted : Wednesday, May 30, 2012 9:17:38 AM(UTC)
utopian
Rank: Member

Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 19

Server been up for a week now and service still running fine.. i think it seems to be when server is starting up that the service starts/stops for some reason..

The OS is Windows Home Server 2011..installed about 4 months ago i would say...
Offline utopian  
#10 Posted : Friday, June 1, 2012 10:03:27 AM(UTC)
utopian
Rank: Member

Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 19

changed the login a/c on the service properties to an admin a/c and tried a couple of restarts and all seems good.. no stopped service..
Offline Scott  
#11 Posted : Monday, June 11, 2012 6:27:56 AM(UTC)
Scott
Rank: Administration

Joined: 1/25/2009(UTC)
Posts: 2,341
Location: Orlando, FL, USA

Originally Posted by: utopian Go to Quoted Post
changed the login a/c on the service properties to an admin a/c and tried a couple of restarts and all seems good.. no stopped service..

Still looking good here man?
Scott
Jamcast Developer
Support Page: http://getjamcast.com/Support.aspx
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2014, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.162 seconds.